tiistai 2. elokuuta 2016

Arviointi

S-merkintä
  • Suurin osa kursseista arvioidaan suoritettu-merkinnällä (S). Suoritetun saadakseen opiskelijan tulee osoittaa osaamisensa.
Arvosanat 0-3
  • Yhteisistä tutkinnon osista (äidinkieli, kielet, matemaattiset aineet yms.) annetaan arvosana 0-3. Myös näytöt arvioidaan asteikolla 0-3. Jos opiskelija saa kurssista arvosanaksi nollan, hänen tulee sopia kyseisen kurssin opettajan kanssa, kuinka hän saa oppimisvajeensa korvattua. 

Arvosanojen selitykset (erityisesti näyttöjä ajatellen)

1 eli tyydyttävä
  • Opiskelija toimii niin, että työn lopputulos on hyväksyttävissä työn suunnitelman tai laatutavoitteiden mukaisesti, mutta hän tarvitsee työvaiheiden etenemisessä ajoittaista ohjausta.

2 eli hyvä
  • Opiskelija tekee annetut tehtävät omatoimisesti, huolehtii työtehtävistään alusta loppuun asti ja vastaa omasta työosuudestaan. 
3 eli kiitettävä
  • Opiskelija etenee työssään järjestelmällisesti ja sovittaen työnsä työympäristön muuhun toimintaan. Hän tekee omalla vastuualueellaan omatoimisesti muitakin kuin annettuja työtehtäviä. Opiskelija osaa valita työhönsä sopivimmat menetelmät, hankkia ja käyttää itsenäisesti tietoa työn eri vaiheisa ja perustella ratkaisujaan hankkimansa tiedon pohjalta.


(Tiivistetty Arvioinnin oppaasta 2015, 45-46)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti